Bingo – numera inte bara på tvn eller i bingohallarna

 

Utan att överdriva kan man nog påstå att bingo är ett av de mest populära folknöjena i Sverige. Bingolotto kanske inte är lika populärt idag som historiskt men det är ett fenomen alla känner till, oavsett ålder. Dessutom finns bingohallar på de flesta större orter i landet.

Länge förknippades spelet med lite äldre personer som hängde just på dessa bingohallar och spelade. I samband med att spelet erövrat internet har dock spelet fått ett nytt uppsving, denna gång under benämningen online bingo.

Det är inte mycket som skiljer att spela bingo från nätet från att göra det på andra ställen. Grundtanken är den samma, annars vore det ju inte bingo det handlar om!

Introduktion
Bingo är ett turspel som är en slags utveckling av lotto. Du vinner eller förlorar beroende på om du valt rätt nummer eller inte. Alla vinnande nummer väljs slumpmässigt och du behöver således inte tänka på någon slags strategi eller använda dig av särskilda knep när du spelar.

Det finns dock många olika versioner av spelet. Bland annat antalet nummer som väljs samt spelplanens storlek kan variera. Du vinner om du är först med att ha ett mönster på din bingobricka, t.ex. en rad.

Gemenskapen
I de traditionella bingohallarna är och var det inte endast chansen till att vinna pengar som lockade. Även det sociala umgänget, dvs. chansen att träffa andra spelare är en viktig del av bingo. Detta har man försökt överföra även till internetbingo, så att samma trevliga sociala aspekt ska finnas även där. Många sidor där man kan spela spelet på nätet har därför infört chattfunktioner, som innebär att man kan chatta med andra spelare under spelets gång.

Skillnaden mellan bingo på nätet och bingo i övrigt
En annan sak förutom chattfunktionen som skiljer online bingo från t.ex. den bingo som spelas på tv eller i bingohallar är att man virtuellt kan spela flera olika varianter av spelet. Dessa bingovarianter finns normalt inte tillgängliga annars. Många sidor erbjuder också möjligheten att spela andra pengaspel under tiden man väntar på att bingonumren ska dras. Detta gör att man kan prova även andra spel under spelets gång.

Finns det några knep?
Som sagt så baseras detta spel i mångt och mycket på tur så man behöver inte fundera särskilt mycket på vad man ska göra och så vidare. Ett sätt att försöka öka vinstmöjligheterna är dock att köpa mer än en bingobricka. Många tycker om att spela bingo med fler än en bricka samtidigt.

En del rekommenderar också att man spelar under tider som inte är så populära bland majoriteten av nätspelare. Detta eftersom ett färre antal spelare naturligtvis innebär större chanser till vinst. Någon vinner alltid när ett bingospel spelas, det är bara en fråga om när och vem som gör det först.

Sammanfattningsvis kan man säga att nätbingo passar dig som tycker om spänning och att vara social. Vill du själv kunna styra över spelet är dock detta inte ett spel för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *