Hur man spelar mot maniac spelare

Detta inlägg kommer som en uppföljning för min tidigare en på smart aggressiva spelare eftersom det finns en likhet mellan de två typerna men de är faktiskt ganska distinkt. Galning spelare är ofta uppfyllda i low-stakes poker på nybörjare tabeller. Därför, bör du veta hur man utnyttjar deras bristande erfarenhet och deras galning stil. Galningar viktigaste funktionen är att göra en massa höjer och återhöjer trots positionen i handen, korten de har eller hur många spelare har synat innan dem.

De är extremt aktiva spelare så det är bäst att sitta vid sin vänster vid pokerbordet att denna ställning tillåter dig att svara på deras handlingar. Galningar är konsekvent förlorare men vid tillfällen kan de göra stor skada på din bankrulle. Den bästa taktiken att använda mot dem är att spela genom boken och glömma kreativa och fancy play. ABC poker ger bästa resultat med denna typ av spelare. Här är några grundläggande regler att följa: när du har en bra position bör du bättre leda med starka händer men om din position inte är gynnsamt då du måste check/höja eftersom galningar bluffa på nästan alla floppar. Göra dem falla i fällan med starka händer på farliga floppar.

När du är ur position, aldrig delta i en kruka med dem med medelstora händer. När ut av ställning inte jaga tömningar och rak ritar eftersom galningar overbet och hittar dig Tvingad att betala och betala och betala! När du är BB inte kontrahöja före floppen eftersom att inte kasta honom ur potten. Dessutom, när i BB måste du leda när du träffar (dvs bet på floppen, en strategi som misslyckas mot smart aggressiva spelare) eftersom de sannolikt kommer att ringa.

Galningar är beroende av krukor så försök att lura dem alla i om du är säker på att du har den starkaste handen (men bara om du tror att han har en bra hand också, annars bör du bara satsa). ”Setup play” är leken du göra i början av ett spel för att göra de andra spelarna tror att du är en galning. I allmänhet sker det när någon höjer från första position och du gör en kontrahöjning från sista position även om din hand är svag hoppas han kommer att följa dig till showen ner. I slutet, när ni båda Visa dina kort, ser han med vilken typ av kort du spelade som detta och han kommer att betrakta dig som en galning. Eftersom detta intryck kommer att pågå i hans sinne, kan du ändra din strategi under loppet av spelet hoppas din initial setup kommer att löna sig någon gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *