Hur man spelar mot smarta aggressiva spelare

Jag är säker ni alla har haft, någon gång, svårt att räkna vad taktik att använda mot smart aggressiva spelarna vid pokerbordet. Innan djupdykning i detta ämne, vore det bättre att understryka några av egenskaperna hos smart aggressiva spelare. Denna typ av motståndare gör oftast höjer från senaste positioner (cut off, knappen) försöker stjäla mörkarna när alla har vikta eller när en tight spelare har kallat. Han är en mycket aktiv spelare så det är tillrådligt att sitta på hans vänster vid bordet så att du kan dra nytta av den information som tillhandahålls av hans handlingar. När du inte har möjligheter väl prova inte att delta i alltför många krukor med honom eller henne. Däremot, förlorar du position när du har den lilla eller stora mörken när du sitter på någon av de två första platserna i sin vänstra.

Eftersom du vet att han kommer att göra en massa höjer från knappen och skära av positioner, har du att utmana honom från tid till annan för att hålla honom ärlig. Under inga omständigheter bör du låta honom missbrukar du varje gång och stjäla mörkarna. Mörkarna är själen av pokerspel som de tar i åtgärden, utan dem kommer alla bara vänta på den bästa hand preflop framöver: pocket ess. När den smarta aggressiva spelaren höjer knappen och det finns redan spelare i handen skulle det bättre för dig att vika eftersom du kommer att vara ur position. Om ingen går in handen och han höjer du måste ta tid för att analysera om han bluffar eller inte, med hänsyn till frekvensen av hans höjer från sista position.

Om aggressiva spelaren gör detta ganska ofta, du måste skydda din rullgardin med händer som är starkare än hans intervall (intervallet är typ av händer som du antar att han har när han höjer på knappen). Aldrig måste du anropa med två kort. Om du inte träffar floppen, har du två alternativ: att checka/kasta efter han satsar på floppen, eller check/höja bluff som kan lura honom du har en starkare hand. Naturligtvis kan inte bluffen användas alltför ofta. När du träffar floppen inte borde du satsa eftersom aggressiva spelaren kommer förmodligen vik gör du förlorar pengar på lång sikt. Varför förlorar du pengar på lång sikt? Eftersom du träffar floppen 1 av 3 gånger.

Låt oss säga att de första två gånger på knappen höjer 3 gånger den stora Blind(BB), då du ringer du inte träffar du checka/kasta. Efter de har två gånger du – 6BB. Tredje gången du hit och låt oss säga att du vinner potten av 6BB (3 yours och 3 din motståndares). Detta lämnar du på slutet med – 3BB. För att hamna på vinst du har till check/höja.

I det här fallet, låt oss anta att han satsar 4BB i en kastrull med 6BB, du höjer till låt oss säga 10 BB och vinn. I själva verket du vinner 7BB: hans inledande höja preflop (3BB) och hans bet på floppen (4BB). 7BB-6BB (den första två gånger du förlorat) = 1BB vinst. Ett annat alternativ är att kontrahöja preflop hoppas att knappen kommer få skrämt och vika. Men för att göra en minsta höjning i denna plats är ett misstag, din insats ska vara 3 gånger större än hans för att kasta honom ur potten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *