Spela backgammon och delta i en mycket lång tradition

 

Backgammon anses av många om det allra äldsta brädspelet.

Spelet anses normalt ha uppfunnits i det forna Mesopotamien. Det har länge varit populärt i Mellanöstern, medan spelet inte riktigt slagit igenom på andra håll i världen.

Sedan internetspel av alla slag har blivit allt mer populärt har dock många världen över fått upp ögonen även för online backgammon, eller nätbackgammon som det heter på svenska.

Många förutspår att just backgammon på nätet kommer att bli nästa stora speltrend, på samma sätt som poker i nätformat blivit en stor succe. En hel del spelare har därför börjat öva upp sina backgammon kunskaper redan nu, för att ligga i framkant när detta händer.

Grundregler
Spelet spelas på en bräda med 15 spelpjäser på 24 spelrutor och av två spelare åt gången. De 24 spelrutorna är indelade i 4 zoner, två innerplan och två ytterplan. Spelet går ut på att flytta ut alla brickor från spelplanen. Den av spelarna som gör detta först, vinner.

Tur eller skicklighet?
Att spela backgammon handlar inte enbart om tur. Det krävs en del strategi för att gå vinnande ur spelet också. Dock kan man inte helt och hållet styra spelets gång eller utgång, men så är det ju å andra sidan när det gäller de flesta spel.

Enligt många ligger styrkan hos dem som är bra på att spela spelet i de första dragen, som i och för sig inte behöver vara avgörande på något vis, men de kan ge en bra spelare en stor fördel. Många tror därför att det är en bra ide att memorera de drag som rent statistiskt visat sig vara mest framgångsrika.

Att lära sig grunderna i spelet eller i backgammon på nätet är inte särskilt svårt, det kan man göra på ett nafs. Det svåra är dock att bli riktigt, riktigt skicklig på spelet. Detta kan ta mycket lång tid, och det enda som hjälper är egentligen tid. Övning ger färdighet som det sägs, så vill du bli riktigt bra på att spela backgammon måste du alltså göra just det: spela massor.

Nätbackgammon kan passa dig som är bra på poker eller andra strategispel bra. Vill du förlita dig helt och hållet på slumpen och tur är dock detta inte ett spel för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *